Goed aangekomen!
Door: C'est Jilles
22 April 2006 | Eritrea, Keren
Hallo iedereen,
De vlucht van afgelopen donderdag verliep zonder vertraging via Milaan en Jedda (Saudi Arabie). We landden om elf uur in Asmara, Eritrea, waarna we langs de paspoortcontrole moesten. Dit duurde zeker een uur en om twaalf uur viel de stroom uit op het hele vliegveld. Gelukkig duurde het niet lang en konden we op zoek gaan naar onze koffers. Een grote hal vol mensen die ook heftig op zoek waren naar hun bagage. Jan-Kees en Mark hadden hun koffers al vrij snel gevonden, maar tot grote ergernis van het tweetal deed de auteur er iets langer over... Na een half uur staren naar de loopband verscheen er eindelijk een koffer die op de mijne leek. Het duurde al met al twee uur voordat we te horen kregen dat we onze gesealde koffers nog even konden openen om te zien of er nog elektronische apparatuur in zat. Formuliertje hier, formuliertje daar en we stonden buiten, waar Zere, onze begeleider van het Keren Water Committee ons stond op te wachten. In het donker, er was geen straatverlichting, reden we naar het Selamhotel (o.i.d.). Omdat er in de stad nog geen stroom was, werden de zaklampen te voorschijn getoverd. De bedden waren ok, we hebben goed geslapen.
De volgende ochtend reden we, na een kleine rondleiding van welke de foto's nog volgen, naar Keren. De rit duurde een paar uur over hobbelige wegen, maar het uitzicht was fantastisch. De foto's zouden stuk voor stuk ansichtkaarten kunnen zijn. Het hotel in Keren is ok. Jan-Kees en Mark delen een kamer en ik lig lekker alleen. Water uit de kraan is ok, maar alleen om te wassen en tanden te poetsen. De mensen zijn erg vriendelijk en staren je honderd meter na en zwaaien veel.
Gisteren gingen we voetballen op een pleintje in de buurt. Eerst waren er een stuk of vijf kinderen, maar binnen vijf minuten stond het plein vol met kinderen van een jaar of 10-12. We speelden met drie tegen 25 kids en wonnen ook nog ;-)
Het ziet er hier echt zo uit als dat je op tv ziet. Het is cliche, maar overal zie je mensen met karretjes lopen, kamelen, mensen met een geit, schaap of kip.
Het eten is goed, we hebben al twee keer spaghetti gegeten en het bier is ook goed. Tijdens een avondje live-muziek ontstond er een kroeggevecht waarbij bierflessen en stoelen door de lucht vlogen. Verder is alles rustig hier :-) We hebben een paar vrienden gemaakt en zijn al uitgenodigd voor een bruiloft.
Een dag in Keren begint vroeg, om een uur of 7 staan we op en ontbijten we. Het is dan een graad of 25. Dit is lekker omdat er ook een briesje waait. Tegen het middaguur blijven we uit de zon en gaan binnen lunchen (spaghetti). Het is dan bijna 35 graden. Daarna drinken we ergens een kop koffie en hangen wat rond voor het hotel of in de kamers.
De sandalen hebben hun waardering gekregen van ons alledrie, net als de mouwloze shirtjes. Flessen water zijn niet aan te slepen, dit gaat zelfs harder dan bier.... De warmte is enorm, maar we houden ons rustig, dan is het goed te doen. Alleen in deze kamer zie ik toch een aantal zweetplekjes ontstaan als ik om me heen kijk.
Over de stagewerkzaamheden zullen we volgende week een stukje schrijven. Dan is het de beurt aan Mark of Jan-Kees om een verhaal te formuleren. We hebben maandag een vergadering over de onderwerpen waar we ons mee bezig gaan houden.
We missen Nederland al wel een beetje. Voetbal, stroom (midden in de nacht) en dames zonder hoofddoek ;-)
Er is geen usb aansluiting op deze pc, maar we hopen dat we op een of andere manier binnenkort de foto's kunnen uploaden.
Groeten van de Sandalboys
Groeten van de Sandalboys
22 April 2006 - 12:49
Myr:
heee jilles jongen..Waar the hell in welk land zit je dan :| ik wist wel van je belangrijke planten toets en da je miss. naar china zou gaan maar dit :o
keep me posted! :D -
22 April 2006 - 13:53
Marieke&Thijs:
Leuk om te lezen!! En helemaal leuk dat het allemaal goed gaat daar...een kammer voor jezelf Jilles.. goed geregeld weer ej!
Wij hebben gisteren ook zon gehad!!!! En kon zelfs zonder jas lopen!! :-)Maarja... 35 graden...
Hopen dat het gaat lukken om de foto's online te krijgen! Dan krijg ik misschien een iets realistischer beeld dan dat ik nu voor me zie ;-)
Nou we lezen het wel weer!!!
22 April 2006 - 15:53
Sjaan:
Hoi jongens we vinden het heel leuk dat we jullie zo kunnen volgen. Het was ook heel attent van de pastor om ons de fax te sturen. Willen jullie hem hiervoor bedanken.Ik heb de moeder van Mark en de vader van Jilles gebeld om te zeggen dat jullie bericht hadden gestuurd, want de moeder van Mark wist niets van de site dus vond het erg leuk om te horen. Jan-Kees dr. Scharts belde dat alles goed was en je hoeft pas over drie jaar terug te komen. Heel veel plezier en maak er een goede stage van.
Uitslagen voetbal:
AJAX-FEIJENOORD 3-0
GRON-AZ 3-1
Groetjes De Hele Fam. van Es
GRONINGEN-AZ 3-1 -
22 April 2006 - 16:29
Sylvia:
Hey Jilles,
leuk om alles zo te lezen en ik ben blij dat ik je even had gesproken voordat je weg ging anders wist ik nu misschien nog niet dat je naar Afrika ging..
Wel tof dat je zo ver weg stage kunt lopen, want dat is toch een hele ervaring :)
Is het nu iedere dag zo warm? poehpoeh.. Volgens mij kom je straks hartstikke bruin terug.. ;)
Nou ik ben benieuwd naar jullie avonturen en hou me maar op de hoogte :)
Veel liefs en have fun with the boys.. -
22 April 2006 - 16:42
Nelly. Ben Bart En Chris:
leuk, zo1n eigen site nu kunnen we jullie goed volgen, -
22 April 2006 - 16:45
Nelly,ben,bart,chris,:
ik was nog niet klaar, fijn dat de moeder van jankees belde over jullie site wij wisten er niets van, ik belde lisa, maar die wist het wel , dat jullie een eigen site hadden,en ging ook meteen kijken, groetjes van wendy en willem, en opa en oma mark, het ga je goed, ook fijn van de pastor, dat die jullie afhaalden, groetjes van ons doeiii -
23 April 2006 - 08:05
Hoi Jilles, Jan-Kees en Mark,
Ik ben blij dat jullie een goede vlucht hebben gehad en dat jullie goed aangekomen zijn. Zo'n contact werkt uitstekend!
Jilles, je verhaal roept mooie beelden op.
Je hebt die kinderen nog wat te leren, want 3 tegen 25 en dan nog winnen, dat kan natuurlijk niet! Ik ben jaloers om het feit dat je een poos niets hoeft te doen, maar volgende week zal het wel anders worden, maar met die hitte wel magnagna magnagna of hoe schrijf je dat, je weet wel wat ik bedoel. Foto's heb ik natuurlijk niet zo veel gemaakt bij het vertrek ..., maar ik probeer ze op de site te zetten, dan kunnen jullie het transport van een andere kant bekijken. In iedere geval veel plezier vandaag: het is tenslotte vandaag een rustdag ...... Groetjes! -
23 April 2006 - 08:13
Papa Arie:
Nou die foto's kan ik niet plaatsen volgens mij ....
Hebben jullie een idee? Of iemand anders?
Hoe laat wordt het donker trouwens en hoe laat wordt het licht?
Hoe smaakt het bier trouwens?
23 April 2006 - 09:26
Jospin:
Hey ouwe spekbukkems, goed om te horen dat jullie t daar goed trekken. Ik blijf jullie volgen mannen! gister weer met 5-1 op de pamper met tennis van Es. Punt binnengehaald door van Kalkeren! En de joden dan... echte kraker, 3-0 winst en 3 rode kaarten. Vandaag de return. Spreek jullie... laterrrrrrrrr -
23 April 2006 - 11:17
Joke. Moeder Van Jilles:
Hai Jilles, Jan kees en Mark. Wat fijn om iets van jullie persoonlijk te horen. Even een persoonlijk woordje voor jou Jilles,de moeder van Jan Kees is zo lief geweest om papa en mij meteen te bellen toen zij de fax van de pastor had ontvangen maar ik vind het wel erg leuk om dit uitgebreide verslag te lezen. Tussen de regels door krijg ik de indruk dat je het naar je zin hebt en wat leuk dat jullie al gevoetbald hebben met de kinderen van daar en zelfs al vrienden gemaakt. Doen zij een soort gelijke opleiding als jullie ? Wat het verhaal achter de sandalen is hoor ik nog wel een keer van je. Hebben jullie de klamboe al moeten gebruiken en zijn er veel muggen? Is het ook koud "s nachts? Misschien is het een idee om de kinderen eens te tracteren op een cup a soup. Ik kijk uit naar jullie volgende verslag. Tot dan wens ik je een tijd. Heel veel liefs en een dikke kus voor jou en hartelijke groeten voor Jan Kees en Mark, Mama, Joke. -
23 April 2006 - 11:28
Tom:
Hey van es. Mooi dat jullie goed zijn aangekomen en al een beetje geïntegreerd zijn.
Hier is ook alles goed. Je hebt gisteren wat gemist. Was weer eens ouderwets gezellig. Haaften uit (dat team waar jij 2 jaar geleden tegen die grote reus had gewonnen in 3 sets, met die harde serves).
Ben er momenteel nog steeds van aan het bijkomen, haha
Nog veel plezier.
We houden contact
23 April 2006 - 11:39
Mama:
Jilles kan ik ook een berichtje sturen naar je persoonlijke e-mailadres?
Groetjes, mama -
23 April 2006 - 12:13
Polka:
Hej Jilles! Jammer dat ik je afscheidsfeestje op het strand niet mee heb gemaakt. Ballen nog blauw van Dorus? Have fun in the sun en keep it cool als het enigzins mogelijk is :D. Laters! -
23 April 2006 - 12:50
Katrien:
Hey van Es,
super gaaf dat je in Eritrea bent! Zo te horen is het tot nu toe 1 grote vakantie, maar ik zou zeggen geniet ervan...zolang het weer lekker is, de mensen aardig, het bier goed en ja over de vrouwen dat is misschien dan wat minder, maar je hebt je vrienden dus dat is goed. Ik zit nu zelf ook in het buitenland, Spanje, voor een half jaartje en ik moet nog maar 2 maanden. Echt te snel..time goes fast when you're having fun! Daarom zeg ik maar geniet er van je tijd want het is zo voorbij...ik heb trouwens ook een blog: katrien.punt.nl..doe er mee wat je wilt..kuzzz -
23 April 2006 - 13:51
4-0?
Nee, was het 4-1?
Nee, was het 4-2?
Nee, het werd
2-4 voor Feyenoord, dus Ajax staat in de finale voor de Champignons League. Tegen wie? Dat word AZ of Grunningen.
Tussenstand AZ-Grunningen: 2-1.
Je hoort de uitslag wel.
23 April 2006 - 14:01
Bas, Jilles' Athletiekcoach:
Hee gosers! ik zat met plezier t verhaaltje te lezen, doet me deugd dat jullie je zo vermaken! Ik zie dat je Nederland al een beetje mist...NU AL?? geen reden voor denk ik: -voetbal: utrecht raakt geen bal meer, dus das geen goeie reden, zonder stroom is ook niet erg, kaarslicht is veel romantischer en wat die dames zonder hoofddoek betreft....geef ze eens ongelijk in die stoffige bende daar!
Jongens, succes en veel plezier! Bas -
23 April 2006 - 14:09
Bas (die Zoals Altijd Dingen Vergeet):
ik was nog vergeten te zeggen dat het donderdag 4 mei a.s.
om twee minuten en drie seconden
over 01.00 uur.....................:
01:02:03 04-05-06 is.
leuk om te weten he?
23 April 2006 - 14:24
Hoi Jilles,
De uitslag van AZ-Grunningen is: 2-1.
Dus Finale: de sensatie is compleet volgens de reporter: de nummer 4 tegen de nummer 5 dwz Ajax tegen Grunningen. Dat wordt Ajax natuurlijk die de Campignons League ingaat. Zijn Jan-Kees en Mark Ajax-fan?
23 April 2006 - 15:33
Ruben:
Niet je vader teveel geloven hoor Jilles, het was 4-2 voor Ajax en niet voor Feyenoord.. dik ingemaakt dus ;)
23 April 2006 - 16:17
Robbert:
Heeyz Van Es en de rest!
Goed te horen dat jullie het daar naar de zin hebben! Wel vet warm daar zeg... Lukt t al een beetje met het acclimatiseren daar?
Zal nog ff wat melde over de competitie van afgelopen zaterdag. Uitslag was een drama, dus even over de derde helft...
Tom heeft weer s de show gestolen in Haaften van es op een gegeven moment waren we m kwijt bleek ie op de wc te zitten had ie zich helemaal onder wc verfrisser gespoten... :-) Je wilt nie weten wat een stank in die kantine joh haha niet normaal! En t erge was dat ik moest rijde dus die stank zit ook in de wage... Hele weg met ramen open moeten rijden haha
Manne veel plezier daar nog! En succes met de stage ik blijf jullie volgen!
Laters,
Robbert -
23 April 2006 - 16:23
Joris:
Jan-Kees van ES maat ben blij dat jij (jullie) goed zijn aangekomen, het vierde heeft vandaag met 4-3 op het nippertje gewonnen...Je wordt nu al erg gemist.......Maare hou je haaks bukkum, en ik blijf jullie uiteraard volgen.Mazzels bukkums
23 April 2006 - 17:26
Jansen:
Yow Broertje!! Mooi verhaal! Hier in Nederland is het natuurlijk gewoon **** weer, regen, -10 je kent 't wel. :P maar met 25 kiddo's kan je gewoon 2 voetbalteams maken. Beetje die koters coachen, moet lukken. ;)
Ik merk 't allemaal wel. Ga je spreken!
Grtz Big Brother -
23 April 2006 - 18:13
Ben En Nelly:
voor mark;;;voetbal tegen deurne vandaag 3-0 verloren, slecht gevoetbalt veel kansen gemist, wij dachten je wilt dit graag weten,jan kees en jilles ook veel plezier daar doeii -
23 April 2006 - 18:18
Jospin:
Pappa Arie is niet scherp mannen. Het was 4-2 voor de joden! in het hol van de leeuw. Rosales, the hunt, boukhari en mitea zorgde voor de doelpunten. De plaatselijke FC pakte vandaag de verdienstelijke punten tegen DOS'19door met 2-0 te winnen. Hierdoor is DOS gedegradeerd. -
23 April 2006 - 19:06
Ronny En Irma:
he broer!! Alles goed daar!! lienden 4 was weer niet best!Maar gelukkig wel gewonnen. Van weel gescoord en broek schoongehouden! Verder geen bijzonderheden. liefs ons -
23 April 2006 - 22:59
Korsje:
Gaat wel zwaar over voetbal hier. Mijn Afrikaanse buurman had nog wat tips voor jullie, belangrijkste was er één wat betreft de vrouwen daar.
Als je een mooie kameel hebt is het al kat in het bakkie, mooie vacht en stevige poten en je scoort gegarandeerd!
Dus regel een kameel en achter de burka's aan! Doe maar net of je op vakantie ben in Spanje, ging je ook best goed af ;) -
24 April 2006 - 15:42
Liza:
Pffff eindelijk bericht uit het zonnige zuiden!!!
wat een opluchting!!
Het klinkt nu al super!!! Hoe kunnen jullie Nederland nu al missen....
Ik ben echt benieuwd naar die Bruiloft, zo te horen zijn de mensen daar echt vriendelijk! Lopen echt alle vrouwen met een hoofddoek om? Toch zeker niet allemaal?!
Hoe zijn jullie begeleiders? Als ze maar van Voetbal en Bier houden toch..? :)
ik ben erg benieuwd naar de foto's,
gooi ze er maar snel op mannen!
ow ja, jullie zullen het vast wel weten maar toch even voor de zekerheid:
Malaria muggen vallen alleen van 10 uur 's avonds tot 4 uur 's ochtends aan....dus be prepared kanjers!!.....heb een beetje huiswerk gedaan....
Ben benieuwd naar jullie volgende verhaal.
Just go with the flow....
Liefs Liza
24 April 2006 - 15:43
P.S. Is er al een schildpad gespot....? -
24 April 2006 - 17:00
p.p.s
Ik heb vandaag je kaartje gekregen Jilles, dank je!
echt heel lief van je!
heb je voor mij al een adres, heb nog veel dat aan je verstuurd moet worden....
x -
24 April 2006 - 20:35
Heel goed Ruben!!
Feyenoord - Ajax : 2-4 voor Feyenoord betekent ............
Oké, je begrijpt het wel.
Hoi Jilles, alles goed? Het wordt morgen ja, ja hier zo'n 20° C. Dat zal even puffen zijn. Dat kan hier dus ook. Alles goed verder met jullie? Al iets gehoord van werkzaamheden?
24 April 2006 - 20:37
Papa Arie:
Jospin kan er ook iets van leren: Feyenoord-Ajax: 2-4 voor Feyenoord, dwz .....
Ga zo door Jospin, who ever you may be.
25 April 2006 - 11:12
Bas:
hoevaak gaan we t nog over die klote club uit rotterdam hebben jongens? -
25 April 2006 - 11:49
Bas:
Hee Jilles....kennen ze daar ook negerzappen? -
25 April 2006 - 16:46
Sebas:
Zozo jilles een best verhaal jullie hebben al veel mee gemaakt. Je had tog wel gescoort met voetbal?
Gr sebas.
EN ARIE BEN ZEN AJJAX - FYENOORD -
26 April 2006 - 21:03
Trommel:
Jooh Jilles en co,
have fun! Wij gaan hier ons zelf eens versieren met Oranje want de Juliana staat weer even op uit het graf om haar verjaardag te vieren naar verluid! -
27 April 2006 - 06:10
Jospin:
mannnen, De joden zijn los. 2-0 gewonnen van Groningen. Had veel meer kunnen zijn. Volgende week ff klusje klaren. Blind moet eruit waarschijnlijk. Barca en Arsenal in finale. spannende wedstrijden.
Mzzl -
Van Es:
Iedereen bedankt en ga vooral door met de voetbaluitslagen :D:D:D -
28 April 2006 - 07:36
Samantha:
Na jan kees gefeliciteerd met je overwinning op de cl ;) Niet verdient was eigenlijk voor az maarja :)
Wel handig z'n vliegveld zeg .... Maarja volgens mij is dat in z'n land juist wel te verwachten.
Ik ben heel nieuwschierig naar de foto's ben erg benieuwd hoe het daar is. En natuurlijk de andere verhalen .
groetjes xxx -
29 April 2006 - 19:02
Eline:
Hey poepie! (en Mark en Jilles natuurlijk ook)
Superleuk dat ik jullie verhalen vanuit t warme Eritrea nu ook kan lezen.. Volgens mij gaat dat helemaal goedkomen daar met z'n drieen!
Geniet er zeker van! Drie maanden gaan snel voorbij! Lokale biertjes zijn dus lekker daar? Dat is toch wel fijn voor jullie, ander is 3 maanden weer wel een lange tijd he?
Ps Muggen komen in 2 seconden klaar. (ook huiswerk gedaan!)
Veel liefs en een hele dikke kus -
01 Mei 2006 - 14:10
Jospin:
Das dus net zo snel als van Es, Eline!